Wednesday, October 3, 2018

Riva ned 200liter karet.


Lite dåligt med uppdatering.
Det börjar bli riktigt kallt nu på nätterna och dom flesta växterna är satta i backen och en del suckisar är kvar där ute. Sticklingarna av H.cooperi och echeveria är där ute.....glömde bort att ta in dom. Men dom får vara där så länge för jag har ingen plats för tillfället.
JAG HAR EN PLAN!
Jo det är så att jag ska riva ur fisktanken och skänka bort firrarna och kasta vattenväxterna och ha köttisar i stället.
Jag ska köra på tempererade köttisar och olika mossor.Tror på detta stenhårt. Jag tror också att det kan bli riktigt bra!
I köttislådan just nu så har jag tagit resterande vitmossa och lagt ovan lecakulorna. Det hade börjat bli lite alger och lite sorgmyggor...
Plus att jag ville inte att krukorna skulle ligga i blöt hela tiden, men vi får se hur det funkar.
Glada nyheter är att sileshåren har skaffat en massa sidoskott och även pngusarna! jag tror att det är för att dom blommar för fullt. Undrar dock när dom ska sluta blomma för att dom har blommat ganska länge nu =/.
Jag har även fått en ny sambo! Han heter Herbert och bor i köttislådan. Det är en lockespindel och han har bott där i snart 3 veckor. Det är perfekta boet med tanke på att lockespindlar är asätare,rovdjur och äter lite växter också så han är varmt väl kommen!



Man ser på Pingun att den har skaffat sig flera rosetter, typ 4-5 fler rosetter.


Man ser Herbert om man kollar noga på ormbunken. Hans favvoplats!


Ändrat om lite efter att jag laggt vitmossa...kolla pingun upp till vänster. 7 blommande blommor på raken.Även sileshåren har en massa bebbar!


P.sidoides fick jag ta in eftersom den hade gulnat rejält så jag har tagit bort döda blad nedtill. Den mår bättre nu i värmen så den har fått bättre grön färg nu.

Dom nya bebbarna växer på.

Fissidens fontanus i lilla karet som växer på en kokosnöt. Kommer använda denna i nya moss/köttkaret


Jag kommer göra detsamma med denna sötvattenstången och x-mas moss som växer till höger om tången.


No comments:

Post a Comment