Wednesday, April 4, 2018

Jag lever!

Ok.
Nu är det det mesta gick åt skogen och jag orkade inte uppdatera.
För det första så har jag använt för stark belysning och all möjlig ohyra kom. Sköldlus kom på oliven men den kan man bromsa. Spinnkvalster kom på chinotton och chilisarna, plus chilisarna hade ödem men det visste jag inte om då. 2 chilisar gick bort och jag har en kvar. PS, chinotton håller på att dö tyvärr, tror på rotröta. Jag hade den med blöta fötter när jag reste bort i en vecka =/


Tanken va att jag skulle köra på aquaponic och med fläkt till chilisarna, men jag tappade bort mina fröer och jag tappade lusten helt enkelt.
Jag märker att jag fastnar alltför lätt på olika växter att jag tappar fokus med det jag håller på med.
Ena stunden är det Hoya, sen hoppar det till chilisar, som sen hoppar till suckulenter, som sen hoppar till insektsätande växter.....ja så är det väl med beroendepersonlighet. :(
Jag va på trädgårdsmässan och lyssnade på en jättebra föreläsning med James hitchmough och Peter Korn ang "Stäpp och Äng". Dom va superbra! Fick inspiration, fast mycket av det som dom pratade om anade jag fast det är kul att se när James och Peter la till det i praktiken. Skulle själv vilja testa men det är svårt om inte habitatet är detsamma. I say challenge accepted!
Men det får bli i senare skede.


Jag köpte på mässan 3 feta knölar av Colocasia esculenta och 3 st Zantedechia, 1 svart o 2 vita.
Sen va jag i åsby också med J och A, det va otroligt mycket spännande. Mycket vill ha växter men ack vad det gör ont i plånboken. Det verkar som att jag bränner pengar kors o tvärs, men jag lägger oftast pengarna utöver utgifter till presenter/gåvor/sen mina egna hobbyn. Tråkigt när man inte kan spara :(
Skitsamma!
Lite gamla bilder då.





Gammal bild från 25e januari


4e April, tätörten växer på. Den har fått sina "sommarblad"






27 feb - Random bild från sälen haha (det där är is, inte snor btw) :P



10e mars - Det börjar bli trånt under bordet 


En del av växterna är omplanterade och flyttade.



No comments:

Post a Comment